Pivot Dentar

Ce este pivotul dentar?


Acesta reprezinta un dispozitiv stomatologic utilizat pentru a ajuta la reconstruirea dintilor distrusi in proportii mari.

Fie ca problemele au fost cauzate de carii, fracturi, obturatii neadecvate, se apeleaza la pivotul dentar atunci cand dintele are peretii foarte subtiri si nu pot fi reconstruiti prin metodele obisnuite.

Solutia este foarte usor de pus in practica si ajuta la redarea functionalitatii dintelui afectat, pacientii bucurandu-se din nou de mai mult confort.

Folosește cele mai bune aparate pentru igiena dentara click aici.

Ce trebuie sa stiu?


Pivotii dentari sunt alcatuiti din doua elemente, partea coronara, adicacea care este vizibila in cavitatea orala si care vine in prelungirea partii radiculare, ce se cimenteaza in radacina dintelui.

Pivotul dentar poate fi vazut ca o baza a unei proceduri care urmeaza a fi aplicata si ajuta la asigurarea unui grad sporit de rezistenta.

De asemenea, acesta este acoperit de coroana dentara care asigura aspectul mult dorit de pacienti.

In schimb, inainte de toate este nevoie de efectuarea unui tratament endodontic corespunzator pentru curatarea canalelor si obturarea acestora, ocazie cu care sunt prevenite infectiile la nivelul radacinii. Aplicarea pivotului este o procedura care nu produce durere, iar pacientii se pot bucura de confort in tot acest timp.

Tipuri de pivoti

Pe piata exista mai multe tipuri de pivoti dentari, insa dintre toti acestia, cel mai des sunt intalniti cei din metal sau fibra de sticla, ambele optiuni avand diferite avantaje si dezavantaje.

Cu toate acestea, majoritatea medicilor stomatologi recomanda fibra de sticla, intrucat acest material duce la obtinerea unor rezultate grozave, iar manopera nu este una dificila. Mai mult, sunt prevenite fracturile datorita faptului ca fibra poate fi asemanata cu tesuturile dentare naturale, iar pacientii se vor adapta cu usurinta.

Cine sunt candidatii potriviti?

Pentru a va putea bucura de un pivot dentar, este nevoie ca dintii dumneavoastra sa nu prezinte un grad ridicat de mobilitate si sa nu apara durerea sau sensibilitatea la cea mai mica atingere.

In plus, este necesar ca dintele sa nu fie fisurat sau fracturat in zona inferioara gingiei, dar nu trebuie sa suferiti nici din cauza unor abcese sau inflamatii ale gingiei, in timp ce tratamentul endodontic reprezinta o necesitate.

Cu ajutorul unei radiografii dentare specialistii vor putea analiza numarul, forma si pozitia canalelor, daca obturatia s-a facut cu succes si daca nu au aparut infectiile.

Asadar, pentru a determina daca sunteti un candidat potrivit pentru a urma un astfel de tratament este necesar consultarea unui specialist.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *